Utredning

Utredning är det första steget i din vårdprocess när du kommer till oss.

Elit Ortopedi

Point-of-Care


Point-of-Care är platsen och tiden där patienten första gången söker hjälp för sina besvär.

Se Georg Ferm förklara hur Elit Ortopedi ser på Point-of-Care och vad målet är vid detta möte.ultraljud bk5000 BK Medical

Ultraljud


Vi använder ofta ultraljud som vårt primära verktyg vid undersökning och uppföljning. Ultraljud är en snabb och kostnadseffektiv metod utan några biverkningar.

En annan stor fördel med ultraljudet är att läkare och patient tillsammans tittar och diskuterar bilderna på skärmen i realtid. Detta involverar och utbildar patienten i sitt skadetillstånd vilket både ger en mer personcentrerad vård och underlättar behandling och rehabilitering.

Vi använder den senaste utrustningen från marknadsledaren BK Medical. Se Jörgen Nööjd, General Manager Norden på BK Medical, berättar hur han ser på samarbetet med Elit Ortopedi >>

Läs mer om BK Medical och muskuloskeletalt ultraljud >>

Egenremiss


För cirka 90% av patienter med ortopediska besvär behövs inte en stor operation utan där är konservativ behandling både snabbare och skonsammare. Det är dessa som Elit Ortopedi fokuserar på att hjälpa. Vi är övertygade om att majoriteten kan utredas och diagnostiseras redan vid första besöket.


Mer om egenremiss


Egenremiss


För cirka 90% av patienter med ortopediska besvär behövs inte en stor operation utan där är konservativ behandling både snabbare och skonsammare. Det är dessa som Elit Ortopedi fokuserar på att hjälpa. Vi är övertygade om att majoriteten kan utredas och diagnostiseras redan vid första besöket.

Vi tror också att de flesta patienter själva har en bra uppfattning om hur allvarlig deras besvär är. Därför använder vi egenremisser för tidsbokningen. Lite hårdraget kan man säga att vi intelligensförklarar patienterna.

I egenremissen ingår att fylla i en gedigen självanamnes, vilket är en beskrivning av upplevda symptom och sjukdomshistoria. Detta används för triagering, dvs för att se att de som kommer verkligen har ett ortopediskt problem som vi kan lösa.


Mer om egenremiss

Ryggproblem - Undersökning av ryggen

Rygg – Myt nummer 2


Ryggen är en speciellt känslig del i vår rörelseapparat. Alla har vi väl någon gång känt lite stelhet i ryggen, eller kanske haft något ryggproblem.

Samtidigt finns det många myter om ryggen. Vi har låtit vår ryggexpert Kamran Alavi, Ortoped och Subspecialist inom ryggkirurgi på Elit Ortopedi, ta död på några av de värsta och mest spridda myterna. Här är den andra, att man måste hålla sig stilla när man har ryggsmärtor.
Om du har rygg- eller nackproblem och behöver träffa Kamran, så måste du vara färdigutredd med aktuell magnetkamera, ej äldre än 6 månader, för att vi ska kunna ta emot dig. Sedan skriver du en egenremiss som vanligt, klicka i knappen nedan.


Jag behöver träffa en ortoped om min rygg. Jag är färdigutredd och har en magnetkamera som inte är äldre än 6 månader

Operation Ortopedi

Avlastar


Genom att fokusera på de fall där operation inte är nödvändig så avlastar vi också den sjukhusbaserade ortopedin som är mer inriktad på operation. Operationsspecialisterna på sjukhusen får därmed tid att fokusera och vidareutveckla sitt specialistområde.

Vi samarbetar med handplockade samarbetspartner så att du ska få en snabb operation.
Vårdprocessen


Din vårdprocess består av tre steg. Klicka för att se de andra delarna.Steg 1 (du är här)

UTREDNINGSteg 2

BEHANDLINGSteg 3

REHABILITERING
Dags att träffa en ortoped eller fysioterapeut?

Skriv din egenremiss


Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Läkarhuset Odenplan, våning 7
Odengatan 69
113 22 Stockholm
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021