Hyaluronsyra

Viskos supplementering

Vad är Hyaluronsyra?

Hyaluronsyra (HA) är en naturlig beståndsdel i vätskan som smörjer lederna. Injektionen är som en tjock gelé av koncentrerad hyaluronsyra som förstärker och stödjer det naturliga ledsmörjmedlet, vilket resulterar i smärtlindring. På Elit Ortopedi används HA i kombination med PRP-behandling vid artros.

Välkommen att boka en konsultation kring biologiska behandlingar, pris 1250 kr.

Hur fungerar det?

Detta är en injektionsbehandling med ett medel som kallas hyaluronsyra (HA).

Patienten kommer att få en injektion i den drabbade vävnadsstrukturen under ledning av ultraljud. Detta kan göras polikliniskt och tar bara några minuter. Du är redo att gå hem strax efter injektionen. Effekten kan vara i upp till 6 månader och injektionen kan sedan upprepas. Viskos Supplement med hyaluronsyra läker inte artros och har ingen regenerativ effekt på ledbrosket. Det är därför mer sannolikt att behandlingen ger god effekt för patienter med mild eller mild till måttlig artros eller i kombination med PRP vid svårare grader av artros.

Frågor och svar om Hyaluronsyra

Viskos Supplementering kan fungera bra för patienter med ledvärk till följd av mild eller mild till måttlig artros eller i kombination med PRP vid alla grader av artros.

Infektion och allergiska reaktioner är sällsynta komplikationer.

Behandling med HA har dokumenterat god effekt, men inte för samtliga patienter. De flesta patienter märker en förbättring i sina symtom inom de första 2 veckorna efter injektionen. Effekten kan vara i flera månader. Behandlingen kan upprepas om effekten av den initiala injektionen har varit god. Den bästa dokumenterade effekten syns vid kombination med PRP.

Detta är individuellt och bestäms efter konsultationen. Allt beror om hyaluron ska användas som enda behandlingsmetod eller i kombination med PRP.

Lättare smärta kan upplevas i den injicerade strukturen i ett par dagar. Nedkylning med kylförband och enkla smärtstillande medel ger vanligtvis tillräcklig lindring. Du kan sedan börja röra dig utan ytterligare begränsningar. Du kan fortsätta med sjukgymnastik/rehabilitering en vecka efter injektionen.