Manuell fasciabehandling

De senaste årens forskning visar att fascia (bindväven) har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vad vi tidigare trott. Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.

Fasciabehandling

Vad är det och varför är det bra?

Fascian, bindväven, står för en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fascian.

Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta oss blir sämre.

Fascian påverkas bland annat av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, sömn och stress.

Behandling och träning tillsammans är helt MAGISKT. Rörlighet och avslappning förbättrar cirkulation och ökar vätskeflödet vilket hjälper din kropp att läka sig själv.

Gör träning till en naturlig del av din vardag

Hos oss på Elit Ortopedi arbetar vi med en beprövad behandlingsteknik som gör att du ökar din rörlighet och avslappning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet, vilket hjälper din kropp att läka sig själv.

Genom att arbeta med fascian kan bland annat ryggvärk, nackont, tennisarmbåge, plantar fasciit, hälsporre, frozen shoulder och muskelspänningar lindras.

Vid svårare fall konsulteras Dr Ferm och en plan utarbetas som kan innebära biologisk behandling.