Ont i ryggen eller nacken, har du stela muskler?

Boka tid med kiropraktor

(Här kan du också boka om din tid)

Väntetid just nu:


1 dag


BOKA TID HÄR


0123456789001234567890%
+0123456789001234567890
0123456789001234567890%
+0123456789001234567890

Ont i ryggen eller nacken, har du stela muskler?

Boka tid med kiropraktor

(Här kan du också boka om din tid)

Väntetid just nu:


1 dag


BOKA TID HÄR


0123456789001234567890%
+0123456789001234567890
0123456789001234567890%
+0123456789001234567890

Legetimerad kiropraktor


Alla kiropraktorer som arbetar på Elit Ortopedi är legitimerade efter 5-årig utbildning på högskola.Samarbete rehabKiropraktik och rehabilitering har ett nära samarbete. För patienter som behöver mer avancerad vård så finns ortopeder under samma tak.Nöjda patienter


Vi mäter kontinuerligt patientnöjdhet och patientlojalitet. Lojaliteten mäter vi med Net Promoter Score (NPS).Bara 400 kr


Vi vill att så många som möjligt med besvär ska få behandling, därför försöker vi hålla ett rimligt pris.


Vad tycker patienterna?

Bästa uppfattningen får man naturligtvis från dem som redan varit här och blivit behandlade

Efter att under väldigt lång tid kämpat med skador/rehabilitering och provat som det tycktes allt, fick jag höra om Mikaela på Elit Ortopedi. Jag var verkligen långt ifrån övertygad om att jag kunde få hjälp. Men såhär blev det: Det Mikaela gjorde som ingen annan gjort, bortsett från det att jag nu är näst intill skadefri, är att hon istället för att bryta, bända och behandla såg mig i min idrott. Hon såg svagheter och begränsningar i rörelsemönster som orsakat många av mina problem. Tack Mikaela! Du är skillnaden mellan en nerlagd idrottskarriär och ett SM som nu blir av!! All respekt till dig 🙏


Fredrik Johnson, Ordf Sigtuna Atletklubb

Sigtuna

Jag har sökt hjälp hos Mikaela för besvär i bröstryggen och ländryggen. Jag tycker jag fick väldigt bra hjälp av Mikaela då hon gav mig en plan och bra information om hur jag ska undvika framtida skador och även hur jag ska på bästa sätt bli skadefri. Jag tycker jag har blivit bra bemött och fått den tid och hjälp jag behöver, ett plus är också att de har en bra lokal med väldigt bra utrustning! Elit Ortopedi är dunder!


Alexander Hedqvist

Täby

Jag har brottats med idrottsskador som varit svåra att läka ut utan att helt sluta träna. Men med Mikaelas hjälp kunde jag fortsätta träna nästan som vanligt. La till rehab-övningar som stärkte upp svagare delar som axlar och höft. Så nu kan jag tävla i styrkelyft igen.


Pernilla Sundberg

Skokloster

Mycket professionellt bemötande och noga med undersökningen av axeln – ställde bra frågor, försäkrade sig om vad jag menade och tittade och utredde noga vart och när det smärtade. Fått bra övningar, tydlig genomgång kring både HUR jag ska göra dem och varför, och bra pepp för att hålla igång min rehab och nu är axeln så gott som läkt! Supernöjd!


Cecilia Malmgren

Täby

Jag sökte hjälp hos kiropraktor i Järfälla för att jag hade ont i rygg och nacke. Det var lätt att få kontakt och jag fick snabbt en tid. Mikaela gav mig behandlingar och hjälpte mig att komma i gång med styrketräning. Med diskbråck som tryckte mot nervrötter, visste jag inte hur jag skulle träna och var rädd att få mer ont. Det kändes tryggt att bli lotsad i övningarna och jag fick ett enkelt program att följa. Nu styrketränar jag minst två gånger i veckan och varvar detta med behandlingar och raska promenader. Jag har blivit starkare, är mer rörlig plus att smärtan minskat. Får massor att tips varje gång vi ses och jag är över förväntan nöjd med den hjälp jag fått. Jag kan därför varmt rekommendera Mikaela och hennes duktiga kollegor på Elit Ortopedi!


Ina Jardelle

Järfälla


Smärta i bröstryggen


Vad är kiropraktik?


Kiropraktik har utövats sedan slutet av 1800-talet då D.D Palmer visade sambandet mellan ryggradens funktion och nervsystemet. Ordet kiropraktik kommer från grekiskans cheiro = händer och praktikos = att göra. Syftet med kiropraktisk behandling är att återställa ledens normala funktion och få vävnader runt leden, som muskler och senor, att slappna av.

Kiropraktik omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av funktionsstörningar och smärttillstånd i rörelseapparaten med fokus på rygg och nacke.Vad är kiropraktisk behandling?


Vid ett nybesök inleder alltid kiropraktorn med en grundlig anamnes och undersökning för att få bästa möjliga helhetsuppfattning om din situation. Utifrån detta ges information och rådgivning.  Sedan skapar kiropraktorn tillsammans med patienten en behandlingsplan.

Kiropraktorn undersöker patientens leder och muskler med händerna. På så sätt diagnostiseras förändrade rörelsemönster i leder, spänningar i muskler och eventuella skador. En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar av kroppen. Inom kiropraktiken finns flera olika behandlingstekniker. Den vanligaste tekniken kiropraktorer använder är HVLA-manipulation.

Se kiropraktor Mikaela Thorell berätta mer vad en kiropraktör gör:

Vad är HVLA-manipulation?

HVLA står för High Velosity Low Amplitude vilket innebär en snabb rörelse med lite kraft. Den utförs med kontrollerad hatighet, rörelse och kraft för att öka rörligheten i leden. Detta leder i sin tur till förändrat rörelsemönster och minskad smärta.


Vad är det som låter vid en behandling?

Vid en HVLA-manipulation sker en snabb tryckförändring i leden som kan uppfattas som ett knak från patienten. Detta knak är alltså inga kotor som flyttas utan ett tryckförändringsfenomen som kallas kavitation.Vilka andra behandlingsmetoder jobbar en kiropraktor med?

Förutom HVLA-justeringar jobbar en kiropraktor även med triggerpunktsbehandling, mobilisering, stretch och rehabilitering. Den primära målsättningen vid en kiropraktisk behandling är att reducera smärta samt att återställa normala funktioner i leder och muskler.


Sedan 1921

Sverige fick sin första kiropraktor 1921. Diplomerade Chiropraktikers Förening grundades år 1936 som sedan bytte namn till Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR). Professionen erhöll statlig legitimation av Riksdagen 1989.
Kontakta oss:

Det finns många sätt att kontakta din kiropraktor i Järfälla.

Du vet väl att du kan boka in en tid direkt på nätet.Ring oss

08-512 580 00Boka tid direkt

Klicka här >>


Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Läkarhuset Odenplan, våning 7
Odengatan 69
113 22 Stockholm
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021