Maria Strindler på Tyngre har gjort PRP behandling för sin höft

Goda PRP resultat – Maria Strindler om sin behandling

Maria Strindler skadade sin höft i december 2018 under en hundpromenad. Hon prövade flera traditionella behandlingsmetoder innan hon hamnade hos Elit Ortopedi där hon gjort PRP behandling. Idag, nästan ett år efter avslutad behandling, tycker Maria att PRP har gett goda resultat. Hon mår så mycket bättre och att hennes smärta i stort sett försvunnit helt.

Hur såg dina problem ut innan operationen?

– Jag hade stora smärtor på grund av artros i höften efter min fallolycka. Prognosen var ganska dålig. Skadan skulle gå att hålla i schakt genom att gå till sjukgymnast och ta värktabletter. Tyvärr skulle höften succesivt bli värre och då skulle alternativet vara en höftledsoperation. Det ville jag undvika till varje pris eftersom jag tycker att jag är för ung för det och det finns så många saker man inte kan göra efter den typen av operation.

– Min höftspecialist berättade för mig om en alternativ behandling, PRP behandling, som inte fanns i den allmänna vården utan som man måste göra hos en privat vårdgivare.

Hur hittade du Elit Ortopedi?

– Jag googlade om metoden och fick träff på er, Elit Ortopedi i Järfälla. Efter att ha läst på så bokade jag en konsultation hos en av era ortopeder.

Hur gick PRP behandlingen till?

– Jag bokade ett möte med en ortoped hos er för att få en bedömning om jag passade för PRP behandling. Det gjorde jag då min artros inte gått så långt och fick en tid för att påbörja behandlingen i januari 2020, drygt ett år efter skadan. PRP behandlingen gick till så att jag fick tre sprutorna med en veckas mellanrum. Redan efter första sprutan kände jag att en liten skillnad och när jag var på väg tillbaka för att ta nästa spruta kände jag fortfarande att jag hade ont i höften men det kändes ändå bra mycket bättre efter bara en spruta. Det värsta smärtan hade försvunnit! När jag sedan hade tagit två sprutor tycker jag att det blev ytterligare förbättring. Det gjorde inte alls lika ont som i december året innan – PRP hade verkligen gett resultat och nu hade värken försvunnit.

Hur upplevde du PRP behandlingarna?

– Hela PRP behandlingen har känts väldigt proffsig. Det har varit jättebra, måste jag säga, och jag har varit supernöjd hela vägen. Det som läkaren sa, och som jag känner själv är väldigt viktigt, är att jag gör mina tre övningar med vikter: knäböj, utfall och marklyft. Som motion kan jag cykla men jag ska helst inte springa utan i så fall bara kortare sträckor och inte så långt. Det var någonting som jag inte kunde göra överhuvudtaget när jag hade den här värken och så ont som jag hade. Jag känner själv att när jag har tränat har jag blivit starkare och jag har ingen värk i benet längre.

Vilket resultat har PRP gett – Hur mår du idag?

– Jag mår mycket, mycket bättre. Om jag är ute och går känner jag inte av att jag har ont. Inte alls! Sedan kan det vara så att jag ibland känner av det när jag har sovit eller suttit still länge och går mina första steg men när jag har gått sisådär fyra steg så släpper det och så känner jag inte av det alls. Allt har känts väldigt, väldigt bra. Det har inte varit några problem. Jag är superglad att jag gick in och tittade lite själv på vilka alternativa behandlingar som fanns. Det hade varit bra annars om någon hade berättat för mig att det fanns en metod som PRP!

Läs vidare om PRP-behandlingar här

Facebook
Twitter
LinkedIn