Konst

Konst och vård hör ihop


Våra konstnärer

Konsten och vården hör definitivt ihop. Båda hjälper till att hela kropp och själ. Därför stöttar vi lokala konstnärer genom att ha utställningar med deras verk på kliniken. Här är de som hitintills ställt ut.

Hellgren Mick - konst

Hellgren Mick

Först ut av konstnärer är Hellgren Mick som ställer ut under december 2019.

Konstnärsparet Hellgren Mick bor i Järfälla och består av Julia Hellgren och John Mick.

Hellgren Mick målar lite annorlunda än de flesta andra konstnärer. De målar på samma tavla som i en stafett där den ena fortsätter måla där den andra slutar. Ibland i duett och ibland i duell. Resultatet blir oftast abstrakt med fokus på färger och kontraster.


Se alla tavlor och hur de målar

Mer om Hellgren Mick

Till Hellgren Micks hemsida

Torbjörn Svanström - konst

Torbjörn Svanström

Under februari 2020 hänger Torbjörn Svanström akvarell och kroki.

Torbjörn Svanström är utbildad grafisk formgivare, illustratör och tecknare, och har målat i hela sitt liv.

”Naturen är en av Torbjörn Svanströms viktigaste inspirationskällor. Det är inte ofta han talar om symbolik i sina bilder men vallmoblomman står för en skönhet som han älskar och ständigt skildrat sedan tidigt 1990-tal. Torbjörn Svanström är en mycket driven tecknare och det märks inte minst tydligt i snabba, ibland akvarellerade, interiör- och gatubilder. När det gäller krokierna arbetar han med att snabbt lägga upp en grundform med svart kinesiskt tusch och sedan teckna in en figur i det.”

Ur Nordiska Akvarellsällskapets medlemstidning akvarellen, av Jacqueline Stare


Mer om Torbjörn Svanström

Till Torbjörn Svanströms hemsida

Nijat Hushur - konst

Nijat Hushur

Nijat Hushur är mars månads konstnär på Elit Ortopedi

Nijat Huhur beskrivs som en ”vandrare mellan världar”. I sin konst kombinerar han delar av den uiguriska, den kinesiska och den västeuropeiska kulturen.

Dessutom, när han svävar i gränsen mellan det konkreta och det abstrakta, söker hans konst å ena sidan frihet för rena abstrakta färgkompositioner, och å andra sidan formar hans minnen från det centralasiatiska landskapet målningens struktur.


Se alla tavlor

Mer om Nijat Hushur

Till Nijat Hushurs hemsida

Anita Lundgren - konstnär

Anita Lundgren

Anita Lundgren är sommaren 2020-års konstnär på Elit Ortopedi

Anita Lundgren börjar med en färg som ”pockar på” och som bara måste komma ut. Det är det undermedvetna som kommer fram i mina målningar, säger Anita. Jag kan inte förklara varför det blir just så här, men jag vet när det är rätt och då är tavlan klar.

Anita Lundgren arbetar också mycket med växttryck. Med ättika och rostiga spik kokar hon sina egna växter mellan pappersark och fram kommer ett helt nytt mönster. Man vet aldrig vad det ska bli, förklarar hon, det är så spännande, och helt magiskt.


Se alla tavlor

Mer om Anita Lundgren

Till Anita Lundgrens hemsida


Sara Norrwing

Sara Norrwing är höstens konstnär på Elit Ortopedi

Sara Norrwing har ett förflutet i de norrländska skogarna där hon hämtar mycket av inspirationen till sitt konstnärskap. Naturen alltid fascinerat och inspirerat henne. Sara inledde sin kreativa bana med att fotografera men har gått över mer och mer till måleriet.

Saras konst rör sig i ett nordiskt landskap befolkat av övernaturliga väsen. Hon vill med sin konst trotsa naturlagarna och skapa en lite annan verklighet. ”Skapa någon som inte finns och känns lite spännande, lite annorlunda som man inte kan hitta i vår fysiska verklighet”.


Se alla tavlor

Mer om Sara Norrwing

Till Sara Norrwing på InstagramBehöver du träffa en ortoped eller fysioterapeut?

Skriv din egenremiss


Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Nettovägen 1, 175 41 Järfälla
08-512 580 00
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021