Hjälp i Coronatider – Covid-19 skulderbladen

januari 14, 2021 by ulf.lesley
Skulderbladen2-1000x562-1.jpg

Känner du dig stel i ryggen av allt hemarbete? Vår kiropraktor Mikaela Thorell ger här råd samt visar två enkla Covid-19 övningar för din hemmaträning.

Med denna övning får du arbeta mycket med skulderbladsmuskulaturen och kontrollen av rörelsen av skulderbladen. Den ger också bra träning för bröstryggsrörligheten. En övning att göra i pausen på arbetet eller i ditt träningspass hemma.

Rör på dig ofta

Mikaela Thorells första och kanske viktigaste råd är att inte sitta stilla för länge utan se till att röra och sträcka på dig med jämna mellanrum. Byt arbetsställning så ofta du kan. En väldigt enkel sak kan vara att alltid gå runt lite i rummet eller huset när du pratar i telefon eller har ett möte i Zoom eller Skype.

Mikaela visar här nedan en enkel Covid-19 ryggövning, i två varianter, som du kan göra för att kroppen och ryggen ska må bättre:

2 varianter för skulderbladen

I den första och enklaste varianten står du på knäna. I variant två lyfter du knäna och står på tårna istället, som i plankan. Det ger en större utmaning och träning för bålen.

 

Se alla Mikaelas övningar vid hemarbete >

Veta mer om Rehab?

Vill du veta mer om rehab eller behöver en mer personlig behandling,

Klicka här för mer info om rehab >

 

Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Nettovägen 1, 175 41 Järfälla
08-512 580 00
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021