Hjälp i Coronatider – Covid-19 utfallsövningar

oktober 16, 2020 by Anneli Frisk

Under Covid-19 pandemin har många av oss varit tvungna att arbeta hemifrån. Som det verkar kommer det vara nödvändigt för oss att fortsätta göra det under ytterligare en tid. Du som drabbats av detta och har suttit hemma och arbetat sedan pandemin bröt ut i våras börjar säkert känna av att du inte alltid har en ultimat arbetsställning i soffan eller vid köksbordet. Vår kiropraktor Mikaela Thorell ger här råd och tips samt visar två enkla Covid-19 utfallsövningar för din hemmaträning.

Inte sitta för länge

Mikaela Thorells första och kanske viktigaste råd är att inte sitta stilla för länge utan se till att röra och sträcka på dig med jämna mellanrum. Byt arbetsställning så ofta du kan. En väldigt enkel sak kan vara att alltid gå runt lite i rummet eller huset när du pratar i telefon. Att ta små korta rörelsepauser under din dag gör stor skillnad för ditt välmående. Det kan vara allt från en promenad, att göra en övning, gå några varv i huset under ditt telefonmöte mm. All rörelse är bra rörelse och Covid-19 utfallsövningar hjälper dig när du får idétorka i din hemmaträning.

Mikaela visar här nedan två enkla utfallsövningar som du kan göra för att kroppen och ryggen ska må bättre:

Övning 1: Utfallsövning

Covid-19 utfalllsövning 1: Utför några utfallsböj under telefonmötet eller ta en kort paus för att få in lite rörelse i vardagen. Det gör stor skillnad!

Sjunk rakt ner och tryck ifrån med framfoten på främre benet. Byt ben emellanåt.

Övning 2: Utfallsövning med rotation

Covid-19 utfallsövning 2: Utfallsböj med bröstryggsrotation. För dig som även vill jobba med rörlighet i bröstryggen. Tänk på att byta ben och rotera åt motsatt håll emellanåt.

Hoppas det känns bättre nu!

Se alla Mikaelas övningar vid hemarbete >

Veta mer om Rehab

Vill du veta mer om rehab eller behöver en mer personlig behandling,

Klicka här för mer info om rehab >

 

Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Nettovägen 1, 175 41 Järfälla
08-512 580 00
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021