Nordiskt landskap med övernaturliga väsen – Sara Norrwing, konstnär

september 23, 2020 by Anneli Frisk
jag-1200x800.jpg

 

Naturen som inspiration

Under höstmånaderna kommer Upplands Väsby baserade konstnären Sara Norrwing ställa ut sina akvareller hos oss. Hon har ett förflutet i de norrländska skogarna där hon hämtar mycket av inspirationen till sitt konstnärskap. Naturen alltid fascinerat och inspirerat henne. Sara inledde sin kreativa bana med att fotografera men har gått över mer och mer till måleriet via studier. Hon kan inte kan gå en promenad utan att plocka med sig saker hon hittar eftersom hon får så otroligt mycket inspiration av naturen. 

In och ut ur fantasins värld

Saras Norrwings konst rör sig i ett nordiskt landskap som befolkas av övernaturliga väsen inspirerade från fantasins värld. Hon vill med sin konst trotsa naturlagarna och skapa en lite annan verklighet. ”Skapa någon som inte finns och känns lite spännande, lite annorlunda som man inte kan hitta i vår fysiska verklighet”. Reseskildringarna beskriver hon som framtidsdrömmar. Platser hon skulle vilja åka till. 

– Jag har en målning föreställande Venedig där jag var när jag var väldigt ung, berättar Sara Norrwing. Jag minns bara att platsen var så otroligt vacker men som tioåring kunde jag inte uppskatta den på det sätt som jag vet att jag skulle göra nu. Ibland tänker jag tillbaka på de här fantastiska platserna som man bara sprang förbi när man barn. Det är mycket sånt som jag skulle vilja återuppleva och se med andra ögon än vad jag gjorde när jag var liten

Sara försöker att inte inspireras av några andra konstnärer. Hon försöker så långt det går att skapa utefter sin egen hjärna och sina egna tankar och önskningar, att alltid skapa något eget uttryck utifrån de intryck hon får utifrån och inifrån sig själv. 

Sara Norrwings framtidsdrömmar

Saras Norrwings vision är att hennes bilder ska kunna användas på något sätt.

– För mig har alltid konst varit en form av terapi. Inte bara terapi utan också ett sätt att varva ner i vardagen och sedan ser jag gärna att min konst används av någon som kan bli lugn av den. En önskan skulle vara att illustrera böcker, särskilt barnböcker, i framtiden. 

29 tavlor

Sara Norrwing har hängt sammanlagt 29 av sina verk på kliniken och i fyscentret på Elit Ortopedi. För dig som inte har bokad tid hos oss, och därmed inte får komma in under Covid-19 och se de vackra tavlorna, så finns en länk här nedan där du kan uppleva dem alla på skärmen istället. Hennes bilder berättar något för oss och tar oss vidare i fantasins väld. 

Välkommen!

Se alla tavlor >

Se alla konstnärer som hängt hos Elit Ortopedi >

Sara Norrwings Instagramkonto >

 

Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Nettovägen 1, 175 41 Järfälla
08-512 580 00
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021