Elit Ortopedi föreläsare på Vitalis

augusti 27, 2020 by ulf.lesley

 

Nordens största konferens

Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg med över 6,000 deltagare. Den hålls normalt i Göteborg på våren, men i år flyttades den till hösten och blev helt digital.

Föreläsning på Vitalis

Elit Ortopedi hade skickat in ett förslag på föreläsning och fått det godkänt. Men istället för att stå på scenen så filmade vi vår verksamhetschef Fredrik Eriksson när han delade med sig av våra tankar och erfarenheter kring att bygga en klinik med minimal administration.

Minimera administrationen

Är det möjligt att ha en mottagning utan administrativ personal? Erfarenheter från att bygga en analog klinik utifrån ett digitalt tänkesätt heter föredraget. För dig som inte hade möjlighet att se Fredriks föreläsning på Vitalis ”live” i veckan, så finns det här ovanför.

Prova 3 saker

En av sakerna vi gjort för att minimera administrationen är att införa Egenremiss. När vi införde Egenremissen så ville vi samtidigt prova tre saker som många pratade om och var oroliga över:

  1. Kunde patienterna skriva förståeliga remisser?
  2. Skulle vi se många icke-ortopediska åkommor?
  3. Skulle vi få en överkonsumtion av vård?

Hur man minimerar administrationen

– Enligt vår erfarenhet så finns det tre sätt att minimera administrationen, säger Fredrik Eriksson. Man kan sluta göra den, man kan automatisera den och man kan låta patienterna göra den. När vi format processer och lokalerna på Elit Ortopedi så har vi arbetat med alla tre delarna. Man kan jämföra med andra delar av samhället där man kommit längre med digitaliseringen. Bank, resor, e-handel, det är mycket vi kan lära oss därifrån. Det är ju samma personer som är patienter i vården som tidigare på dagen varit inne på sin internetbank.

Allt detta, och lite till, berättade vi om i föreläsningen på Vitalis, som du också kan ta del av i filmen ovan.

 

Mer hur vi tänker och arbetar på Elit Ortopedi (på sidan ”jobba hos oss”) >

Om Vitalis >

 

Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Nettovägen 1, 175 41 Järfälla
08-512 580 00
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021