5000 egenremisser – 5000 Tack!

maj 7, 2020 by ulf.lesley
5000-egenremisser-1200x628-1.png

 

Förra veckan nådde vi en för oss magisk gräns: 5000 egenremisser. Med det vill vi ge tillbaka 5000 stora TACK till alla som loggat in och skrivit anamnes, bokat tid och sedan besökt oss. Samtidigt vill vi naturligtvis också tacka alla er som kommit till oss genom remiss från er vårdcentral, 2700 personer under dessa första 1,5 åren. Tack!

Avlastar primärvården

Det ökande antalet egenremisser är inte enbart ett bevis på att vårt arbete med att digitalisera vården fått ett bra gensvar bland våra patienter, utan det är också en del av vårt bidrag till hjälp i Coronatider.

– Primärvården har det ganska tufft just nu under Corona, så ju fler personer som kan komma direkt till oss med sina ortopediska besvär ju mer avlastning får personalen på vårdcentralerna, säger Georg Ferm, ortoped och grundare av Elit Ortopedi.

3 av 4 är egenremisser

Redan från starten i september 2018 var egenremisserna till Elit Ortopedi ungefär lika många som de traditionella, brevburna, remisserna från vårdcentraler. Under 2019 ökade gradvis andelen egenremisser genom aktivt kommunikationsarbete vilket under senaste veckorna har intensifierats. I dagsläget är 75% egenremisser.

– Det är verkligen roligt att se att våra tankar om att patienten själv både kan och vill skriva sin remiss har fått en sådan positiv respons, fortsätter Georg Ferm. De flesta patienterna söker till ortoped i Stockholm, men vi har även många som kommer från Uppsala och Västerås, och några till och med från Göteborg.

Vårdcentralerna ber patienter skriva egenremiss

– Vi har arbetat med att få vårdcentralerna att be deras ortopedpatienter att skriva en egenremiss istället för att vårdpersonalen ska skriva en traditionell remiss och skicka den till oss med posten. Vi ser i våra mätningar att fler och fler vårdcentraler och andra vårdinrättningar har börjat göra just så, och det är väldigt glädjande. Mindre administrativt jobb både för vårdcentralerna och för oss, och mer tid för det vi alla brinner för, patienterna, avslutar Georg Ferm.

 

Läs mer om egenremiss >

 

Elit Ortopedi logo


PRP


Är du intresserad av PRP? Boka in dig till en privat konsultation hos en av våra ortopeder. Pris 1800 sek.


Klicka här för info om PRP


Kontakt


Elit Ortopedi
Läkarhuset Odenplan, våning 7
Odengatan 69
113 22 Stockholm
info@elitortopedi.se

Öppet- och telefontider


© Elit Ortopedi 2021